Trögstickat..

Nu går det trögt med allt vad stickning heter. Så tråkigt när man kommer in i såna "svackor" - jag vill ju bli klar och börja med nästa projekt! Jag har liksom inte ens stickat klart "resåren" på vanten än.

Det är illa.

Usch -  har ingen lust alls att sticka ikväll heller, jag lägger skiten åt sidan ett tag till. Blä.

Vante nr 2

Nu är vante nr 2 påbörjad. Första vanten är färdigstickad, nu ska jag "bara" fästa alla trådar.. Men jag stickar klart andra vanten innan jag börjar fästa trådar, lika bra att göra allt på samma gång.Nu ska jag snart pallra mig till jobbet, hoppas ni får en fortsatt trevlig söndag!

Nattsuddare

Hej!
Vill bara slänga in en snabb update med hur det går med vanten. Så himla drygt att göra en till.. Det är tråkigt att göra två lika saker direkt efter varandra. Visst, vantarna är ju "spegelvända" (höger och vänster), men det är förbannat tråkigt i alla fall. Samma sak att sticka en kofta (två framstycken och två ärmar) eller en tröja (två ärmar). Men det kan ju inte vara kul jämt, eller hur?Jag har jobbat natt och borde ligga i sängen och snarka redan, så jag ska gå dit nu på en gång.


Är det något ni vill att jag ska skriva om här i bloggen? Något ni vill att jag ska försöka förklara när det gäller stickning? Är det något annat ni undrar över är det bara att ställa en fråga i kommentarsfältet så svarar jag.

God natt på er ;)

3 av 5

Idag har jag stickat ringfingret på vanten, jag gjorde fel med hoptagningarna flera gånger så jag fick sticka bakåt flera gånger, sen gjorde jag fel igen och fick göra om igen. Suck, men tillslut blev det rätt tror jag.

Nu är det bara lillfingret och tummen kvar på den här vanten. Det går framåt, sakta men säkert.Älskling ville vara med på ett hörn, och visst får han det ♥
Ser ni hans hand där bakom vanten? ;)


Förresten, är det någon som är intresserad av mönstret på de här vantarna? Kan tilläggas att det står på norska, men det är verkligen en jätteenkel beskrivning, och det man går efter är ju en bild som förklarar bra hur man ska göra). De finns i dam- och herrstorlek. Om någon är intresserad av det så lägger jag upp det.
Om intresse finns laddar jag såklart upp en bättre bild på beskrivningen. Vad tycker ni om Pippitröjan som jag gjorde till en PDF-fil? Var det bra?


Och vantarna..

Det har inte hänt så mycket med dem sen sist. Jag blir så förbannad att jag inte får till det med masktätheten i fingrarna - av nägon märklig anledning blir de alldeles slappa även fast jag stickar lika hårt som vanligt. Märkligt det där...De är lite för stora åt mig, men det är ju inte jag som ska ha dem heller. De passar säkert bra till min storasyster som har beställt dem.
Om ni vill veta hur himla knalliga färgerna egentligen är så kolla på min lilla profilbild - den stämmer bra överens med färgerna IRL.

Pippitröja - check!

Nu är jag äntligen klar med Pippitröjan, så här ser den ut när den är ihopsydd:
Jag försökte mig på att göra snoddar, men jag fick inte till det alls, så jag virkade små snoddar istället (enbart med luftmaskor, det är typ där mina virkkunskaper ligger). Såhär ser de ut iaf:
Och som vi alla kanske vet så är det fruktansvärt tråkigt att fästa trådar! Så tyck lite synd om mig som har fäst alla dessa (och säkert några till, har nog slängt en del vartefter jag har klippt av dem, men de flesta la jag på hög):Nu när jag ser bilden så ser det inte mycket ut egentligen, men jag lovar - det är massor, haha!
Det är två för varje rand, plus två för ärmen (uppläggning och avmaskning) samt typ 12-14 för byte av nystan, halskant, snoddar och sånt. Värdelöst vetande kanske.

Men nu ska jag göra vantarna klara, jag börjar redan ledsna på dem rastlös som jag är...

På gång just nu.

Nu har jag sytt ihop Pippi-tröjan och nu återstår bara det tråkigaste som finns - nämligen att fästa alla trådar...
Det går även framåt med fingervantarna - sakta men säkert:Som vanligt så "äter" min webcam upp färgerna. Som ni kanske vet så är vantarna i illgul och ceriserosa, men det framgår verkligen inte av bilden.. De ser ju vit/rosa ut, vilket är helt fel.

Det kommer bättre bilder när det är klart!

Deep Purple

Jag är nog lite lätt efter alla andra, för på nyårsafton upptäckte jag Deep Purlpe. Haha, jag är efter, trög, seg eller vad du vill, men de är ju faktiskt bra!

Den här låten till exempel; Rapture of the deep, live in Montreux 2006:
Och jag lovar, det här inlägget är en avstickare från inriktningen på bloggen. Ni som känner mig privat vet att jag är besatt av ABBA, men det tänker jag inte skriva om i min stickblogg, jag lovar ;)

Innan jag hade den här bloggen hade jag en diverseblogg där jag skrev om personliga saker, kläder, musik, pianospelande (jag spelar lite piano på amatörnivå), stickning med mera, men det blev så himla rörigt så jag valde att enbart ha en blogg som handlar om stickning istället. Fast det blir ju några "avstickare" ibland, men temat är såklart massa härliga garner och stickning!


På tal om stickning - nu håller jag på att sy ihop Pippitröjan! Sen ska jag fästa trådarna och göra ett par snoddar innan den är klar! Äntligen! Sen ska jag göra klart fingervantarna innan jag börjar med något nytt projekt, vilket blir en kofta (eller tröja) till älsklingen. Hur den ska se ut vet jag inte, men jag hinner fundera på det ett tag till. Och så ska jag ju såklart be om synpunkter så han får den som han vill, eller nåt åt det hållet i alla fall.

Vi hörs en annan gång!

RSS 2.0