Jag har en ny blogg!


Bra och billiga garner

En affär som säljer fina, billiga och bra garner är RA Trikå. Kika in där vetja! Det har inte ett så jättestort utbud av garn, men det de har är bra. De har bland annat Svarta Fårets Baby-garn, Freja, Tilda, Jubileumsgarn och dessutom fina billiga virkgarner av bra kvalité.

Absolut värt ett besök om du är ute efter garn! Ett exempel på att de är billiga är Baby-garnet (ett av mina absoluta favoritgarner när det gäller barn/babyplagg) som endast kostar 9:-/nystanet. I vanliga garnaffärer kostar det minst 20:-/nystanet. Och så tillkommer ju frakt såklart, men även fast man räknar med frakten så blir det mycket billigare än om man skulle köpa samma antal nystan i affären.


Har ni nåt tips på bra (och billiga) garner?Men som ni kanske ser så har jag redan en hel del garn och behöver alltså egentligen inte köpa mer för tillfället..

Virka?!

Jag har helt plötsligt blivit sugen på att virka, hör och häpna! Jag har aldrig riktigt lärt mig att virka, men det borde väl inte vara så komplicerat, eller är det det? Tycker det verkar krångligt som attan med stolpar och allt-vad-det-nu-heter. Får ta och studera "lär dig virka för idioter" som jag lånat (fått?) av mamsingen. Titeln är ju såklart inte det jag skrev, men det är i alla fall en liten bok som grundligt beskriver hur man går tillväga när man virkar. Kanske ska ge det ett ärligt försök, eller vad tror ni? Mina försök hittills har minst sagt varit halvhjärtade. Andra kan ju virka så varför ska inte jag kunna?

Jag ska försöka mig på att virka en Hello Kitty till att börja med. Men först ska vantarna bli klara, I promise!Bild lånad från Idas Kreativa (klicka på bilden för att komma till beskrivningen).

Ni lyckliga som kan virka - har ni något bra knep på hur man gör? Jag håller t.ex. virknålen lika som jag håller stickorna och det vet jag är fel sätt att hålla en virknål, men det spelar kanske inte så stor roll hur man håller virknålen?

17:e februari

Det har hänt lite med vanten sen sist jag skrev om det. Men jisses vad trögt det går...

Snart ska jag börja med fingrarna, vilket är lite pilligt men det går ju inte att undvika när man gör fingervantar..Ca en vecka kvar till lön, det är väldigt tomt på kontot nu men det räcker nog tills lönen kommer i alla fall. Fattar inte vart pengarna tar vägen alla gånger. Inte är det på garn i alla fall - det är så länge sen sist jag köpte garn att jag inte ens kommer ihåg när det var. På tal om garn - vi var till grannhålan och handlade lite i helgen och där fanns det jättebilligt Skotte-garn (100% akryl, 50g/nystan). 50 kr om man köper 5 nystan, 12 kr/nystanet annars. Det är verkligen billigt! Hade jag inte haft lite knackigt med pengar så hade jag köpt massor av garn kan jag lova. Min sambo däremot var inte alls lika begeistrad kan jag tillägga.. Haha!

Tips och inspiration.

När inspirationen tryter tycker jag det kan vara inspirerande att kika efter nya beskrivningar, eller att rota bland de man redan har och se ifall man hittar något man skulle vilja göra. Jag har verkligen massor med beskrivningar men är alltid ute efter nya också såklart.

Här är några jag är sugen på att göra (men säkert inte lär göra eftersom jag håller på med min vante)


Jättesött set till lilltjejen! Eller gör det i blått så blir lillkillen fin!

 
En kabelstickad tröja är aldrig fel! Går att göra i vilken färg som helst, modellen passar både tjej och kille. 


Den här tröjan går att variera hur mycket som helst; enfärgad, flerfärgad, en färg för varje del osv.

 
Hur söt är inte den här då? Synd att jag inte har gjort en sån här än. Dessvärre kommer jag inte bli klar med den innan den här vintern är slut och kommande vinter är den säkert för liten till släktens minsting ♥


Så sommarfint till mosters små tjejer!


Klicka på bilderna för att hitta beskrivningarna! Sen kan man ju såklart ta vilka färger man vill (och vilket garn som helst som har samma eller i princip samma masktäthet. Glöm bara inte att göra stickfasthetsprov).
Hoppas jag kan dela med mig av lite stickinspiration till er :)


Jag har blivit moster igen ♥

Jag blev moster igen för ca en timme sen! Till en liten tjej igen (är redan moster till en liten tjej som nu har blivit storasyster), längtar tills jag får träffa det lilla underverket! ♥

Bild från Nallegram.

4:e februari

Jag har egentligen inget nytt att komma med för tillfället, det går fortfarande fruktansvärt trögt med vante nr 2. Jag brukar annars alltid påbörja något nytt när inspirationen tryter såhär, bara för att få upp sticklusten igen, men inte ens det är jag sugen på. Sticklust noll med andra ord. Så tråkigt när det blir så, för egentligen vill jag sticka massor men är man inte på humör blir det inte bra resultat (inte för mig iaf).Som ni ser så har det i princip inte ökat något sen sist.

Nu ska jag avsluta inlägget så ni slipper mitt negativa dravel.


Jag ska försöka sticka lite idag i alla fall. Intresseklubben antecknar.

RSS 2.0