I'm moving on

Nja, kanske inte, men ändå.


Jag håller på att flytta och det blir nog lite dåligt med uppdatering några dagar framöver nu. Plus att jag såklart jobbar 100% under tiden. Kan någon stanna klockan ett tag så jag hinner med allt?

Tack.
Nu  tar jag min stick-korg och ger den en ny hedersplats i mitt nya hem.

Gratis stickbeskrivningar

Tänkte tipsa er om några sidor där man kan hitta gratis stickbeskrivningar!


Garngrossisten

Järbo garn

Garnstudio/Drops design

Sticka mera 

Gunga DinListan fylls på vartefter, så har du tips på fler sidor med gratis beskrivningar och mönster så får du gärna säga till!

...

Sticka var det ja, INTE att fastna vid datorn igen!

Så himla typiskt mig, jag säger bara det...

Monetära bekymmer

Nu är jag sugen på att handla garn igen. Det är faktiskt jättelänge sen jag köpte garn (med undantag för det garn jag köpte till den lila jordgubbströjan för det fick jag pengar till av syrran sen), jag har funderat på när det var sist och jag kommer ärligt inte ihåg när det var. Så det är säkert ett år sen eller nåt sånt. Allt jag har stickat på sistone har jag nämligen tagit garn till från mitt lilla lager.
Jag ska såklart inte bara handla garn just bara för att det är kul att handla garn, utan jag vet vad jag ska ha det till så det är annorlunda. Tidigare har jag alltid handlat garn när jag sprungit på något kul garn som jag velat ha, men inte vetat vad jag ska sticka av.

Men jag ska inte handla mer garn just nu. Julen börjar närma sig, och jag måste handla julklappar. Satt och räknade lite löst på det igår, och om jag räknar ca 100 kr till alla vuxna (vi är flera som går ihop så det blir ju lite dyrare julklappar än så) i närmaste familjen så blir det 1200 kr, sen ska ju alla barnen ha julkappar också såklart. Det är ju för barnen man firar jul, eller hur? Jag tycker vi ska sluta byta julklappar oss vuxna sinsemellan och bara ge till barnen istället. Det blir mycket pengar som går åt till julklappar, och varken jag eller min kille har så mycket pengar att röra oss med efter att alla räkningar är betalda. Vi pratade lite om det igår och vi vill inte ha några julklappar. Ge dem till barnen istället.
Och sen att det är så sjukt j*vla svårt att hitta på julklappar till alla vuxna gör ju inte saken bättre heller för den delen. Jag har inte velat ha några julklappar på flera år, och det har ignorerats. Och bara för att folk ger en julklappar förväntas man ge tillbaka, såklart. Så är det ju. Jag har inte råd att köpa fina julklappar till alla.

Jag är inte speciellt förtjust i julen. Men det är trevligt att umgås med familjen och titta på Kalle Anka (om man inte måste jobba, jag måste ju jobba på storhelger). Men julklappar klarar jag mig utan.


Nej, åter nu till stickningen.Som ni ser så har det inte hänt så mycket sen gårdagens uppdatering.
Jag är inte riktigt på stickhumör just nu.

Framstycket påbörjat

Nu är framstycket påbörjat.Men som ni ser är det en bra bit kvar innan det är klart. Bara att veva på med andra ord.

Idétorka och brainstorming

Jag vet inte vad jag ska göra när Pippitröjan är klar. Antagligen blir det nåt till en bebis (jag gillar ju att sticka bebis- och barntröjor/koftor), men är det någon som har förslag på vad jag ska göra? Färger? Nåt speciellt mönster?
Lite idétorka med andra ord. Fast det dröjer nog ett par veckor innan jag är klar med Pippitröjan så jag hinner kanske komma på nåt själv. Men annars - har du en idé tas den väldigt tacksamt emot.
Annars brukar jag ha massor med projekt på gång i huvudet, men sen glömmer jag bort dem när jag väl ska börja med dem. Så spruta idéer nu så får jag se vad det blir av allt!

Jag har beskrivning på Nalle Puh, men den vill jag inte göra nu (jag ska göra den någon gång i mitt liv, jag vet bara inte när). Sen är jag lite sugen på att sticka en kofta till mig själv (egoist?), men vet i så fall inte i vilken färg eller hur den ska se ut för övrigt. Jag vill ha den lite längre (jag gillar inte tröjor/koftor som slutar i midjehöjd, helst ska de täcka rumpan), och inte slätstickad (det är ju tråkigt att sticka stora grejer helt släta). Så det blir säkert med flät/kabelstickning i någon form. Jag tror jag har beskrivning på det, fast det är till herr. Men det spelar ju ingen roll, eller hur? Funderar på att göra den i grått garn. Jag har en hel del grått garn hemma, men jag vet inte om det räcker. Det vore ju väldigt trist om det visar sig att garnet inte räcker när man har typ halva sista ärmen kvar, eller håller på med halskanten. Jag köpte garnet på Tradera för ett par år sen, så jag kan inte få tag på mera. Och garnåtgången som står i beskrivningarna brukar aldrig stämma för mig heller. Jag stickar väldigt hårt och brukar ta ½-1 mm större stickor än man ska ha, minst. Och så brukar jag ta maskantalet för en stl större än jag ska, just för att jag stickar så hårt (och det även fast jag redan tar större stickor).
Jag fattar inte hur himla löst man ska sticka om man ska ha "rätt" stickfasthet med rätt storlek på stickorna.

Storasyster har beställt ett par fingervantar. Hon vill ha dem i illgul/cerise och visst ska hon få det. Jag kanske ska göra ett par såna när jag är klar med Pippitröjan? Det blir nog så, den kalla vintern är ju i faggorna så ett par vantar är väl en välgärning.


Men efter det då?


EDIT kl 08,11:
Älsklingen vill ju ha en Vulcantröja också, men jag har ingen beskrivning på mönstret. Får jag tag på det så ska jag sticka en Vulcantröja till honom. Han har sagt att han ska fixa fram det, så jag väntar på det ;)
Får jag bara ett mönster så gör jag det till honom, I promise!Han har en klubbkompis som har en stickad kofta med de här märkena på. Jag har sett den på rikitgt och den är jäkligt skickligt gjord! Det är bara det att jag kommer inte kunna göra den lika fin. Om jag ens klarar av att göra det alls, vilket jag starkt betvivlar att jag kan.

Han har sagt att han ska maila sin klubbkompis och fråga om mönster på märkena (sticka en kofta/tröja kan man ju göra ändå, det är mönstrena jag kommer få stora problem med).

Pippi på G

Nu fortsätter jag med den lilla Pippitröjan jag började med tidigare (typ i början av sommaren). Bakstycket är snart klart, sen är det resten kvar. Jag måste skaffa avmaskningsnålar har jag märkt. Jag har ju iofs två, men de har jag lånat av mamma (hon ska få tillbaka dem nån gång, vet bara inte när). Lika med stickorna jag använder till Pippitröjan; ett par blåa Inoxal 3,5 mm. Det är mamsingens det också, men hon har nästan sagt att jag har fått dem. Jag har andra stickor i samma storlek, men de känns inte lika bra att sticka med.Stickningen korvar ihop sig för att det är slätstickning. Jag använder Svarta Fårets Babygarn till det naturvita, det röda och mörkblåa är nåt annat garn jag hittade i garnförrådet som hade lämplig tjocklek, vet dock inte vad det är för slags garn.

Lila jordgubbströja och -mössa

Nu är jag klar!

Hoppas bara den passar den lilla gullungen som ska få den! ♥

(Tråkigt att blixten tar bort massa färg, men det blev inga bra bilder utan blixt)

Sy ihop och fästa trådar

Nu har jag gjort halskanten klar (blev klar med den igårkväll), och ena ärmen och sidan är ihopsydd. Nu är det en sida kvar som ska sys ihop, sen ska jag fästa alla 11567695 trådar (liten överdrift, men ni fattar kanske poängen?). Och virka runt halsöppningen på vänter sidobaksöm (fasta maskor), inklusive några knapphål (luftmaskor).Jag börjar se ljuset i tunneln! Haha :)

Nu tar det sig...

Eller kanske inte riktigt. Är hemma och sjuk från jobbet och försöker kurera mig själv med massa koppar te och lilla stickningen. Mössan är färdigstickad (blev klar för nån timme sen), jag ska bara fästa trådarna nu innan den är helt klar.
Men innan jag fäster alla trådar på mössan så ska jag sticka halskanten på tröjan. Och sy ihop tröjan. Och virka 2-3 knapphål så den inte blir för trång i halsen.Jisses vilken sketen webcam jag har. Bilderna blir ju helt missvisande gällande färgen på stickningen! Jag garanterar att färgerna inte är såhär mesiga på riktigt. Men som jag har sagt förr (och säkert kommer säga flera gånger igen); jag lägger upp "bra" bilder när jag är helt klar. Så tillsvidare får ni hålla till godo med dåliga webcambilder.

Nej, nu ska jag återgå till stickandet. Jag blir nog klar med halskanten idag och kan då fortsätta sy ihop tröjan. Men det visar sig hur mycket jag hinner.


Hoppas ni har en trevlig måndag i höstrusket!


Slöfock...

Jag stickar inte tillräckligt fort, så är det bara. Eller så är det tiden som inte riktigt räcker till. Eller en kombination av de båda faktorerna kanske?

Men såhär långt har jag kommit på mössan nu:Om ett par cm ska jag börja med det gröna, sen går det förhoppningsvis fortare så jag blir klar nångång (man ska minska maskantalet när man stickat klar med det lila, det är ju några varv man stickar både grönt och lila. Ni ska få se sen när det är klart om ni inte fattar vad jag menar nu). Jag börjar så smått ledsna på det här projektet om jag ska vara ärlig.


Men men, ha en trevlig helg!


Men vad f..!!

Det är så himla irriterande!
Jag hade stickat på en bra bit innan jag märkte att stickningen var snodd ett halvt varv (det blir lätt så när man stickar runt på rundsticka).. Så nu är det bara att riva upp skiten och göra rätt. Sånt här kan göra att jag tappar sticklusten totalt. Men jag har ju såklart enbart mig själv att skylla.


Nej, nu går jag och lägger mig ett tag istället (jag ska jobba natt)!

När jag vaknat ska jag lägga upp "alla" 126 maskor igen, och nu ska jag se till att det inte snor sig igen.

Mössan påbörjad

Som jag sa så blev sista ärmen klar igår. Jag hann även med att lägga upp maskor till mössan innan ögonlocken blev för tunga och jag begav mig till sängs.

Så nu är det mössan kvar, sen ska jag sy ihop tröjan, sticka halskant, virka knapphål och sy i knappar (så inte tröjan blir för trång i halsen). Jag gillar verkligen inte att sy ihop och fästa trådar. Nån som känner sig frivillig att göra det åt mig? Fattar inte att det ska vara så tråkigt - jag har några kollegor som också stickar och även de tycker att det är pest att sy ihop och fästa trådar.

Det är ju själva stickande som är roligt - eller hur?

Svarta Fårets Baby (100% akryl), färg 63.
Rundsticka 3,5 mm 40 cm.

Jag lovar att ta bild på tröja + mössa med digitalkameran när jag är helt klar!

Dagens planering

Idag har jag som ambition att sticka klart sista ärmen till tröjan. Jag borde hinna om jag sätter igång nu istället för att fastna vid datorn som jag har en tendens att göra.

Jag vill ju börja på mössan så jag blir klar nångång! Börjar tröttna på mig själv för att jag är så trög med stickandet nuförtiden...

RSS 2.0