Update 30/11

Nu har jag kommit en liten bit förbi ärmhålen på framstycket. Nu ska jag maska av en maska för sprundet, sen är det bara att veva på med resten av framstycket.Sen är det ärmarna kvar, samt att även sy ihop allt, fästa trådar och fixa halskanten.
Får se hur det går, tror inte det ska vara några problem men jag har haft fel förr. Enligt beskrivningen ska man sätta maskorna vid axeln på avmaskningsnålar och därefter sticka ihop fram- och bakstycke med varandra samtidigt som man maskar av. Har inte gjort det förr, vet inte om det är knepigt eller inte, men det visar sig.

Nu ska jag fortsätta en liten stund till.
Jag börjar ledsna på Pippitröjan, vill göra nåt annat men jag ska göra klart den innan jag börjar på nåt nytt.

Faan..!

Jag blev klar med raggsockan igår, men när R skulle prova den visade det sig att jag stickat alldeles för hårt så han fick inte på sig den. Jag blev förbannad på mig själv och tänker inte sticka raggsockor mer. Så jävla irriterande.

Nu ska jag fortsätta med Pippitröjan istället.

Trögt

Det går fortfarande trögt med allt vad stickning heter. Väldigt trögt. Jag är ännu inte klar med raggsockorna, inte ens den första! Visst, det är bara några varv kvar (plus fästa ett par trådar), men jag är ändå inte klar.
Jag har inte tid, lust och ork till att sticka just nu. Även fast jag vet att jag borde -  jag har ju några grejer på G som jag vill ha klara så fort som möjligt (raggsockor, Pippitröja och så ska jag sticka ett par fingervantar till storasyster). Sen ska jag bannemej sticka mig själv en storkofta! Hoppas bara jag har garn så det räcker (alltså samma färg/färgbad).

Snart klar (bättre sent än aldrig), sen är det bara till att göra en till.. Lite tråkigt att göra två lika grejer på rad bara. Jag ska försöka få randningen likadan, använder ju självrandande garn så det kan vara lite trixigt men det löser sig nog.


Häl - check!

Jag satt och försökte mig på att sticka hälen igårkväll (jag har aldrig stickat raggisar förr och har oroat mig lite för hälen, jag har fått för mig att hälar är jättekrångliga att sticka av nån anledning), och jag tror jag klarade av det faktiskt. Men nåt fel gjorde jag för det stämde inte med maskantalet när jag skulle plocka upp maskorna på sidorna av hälen. Men men, det går nog bättre med nästa raggsocka. Man kan ju hoppas på det iaf.Snart så är jag klar med den här. Fast inte idag, jag ska jobba ikväll och sen är det bara raka vägen i säng för jag ska upp och jobba tidigt imorgon igen.


Ha en bra dag!

Ragg

Jag är sanslös. Jag har startat ännu ett nytt projekt innan jag är klar med det jag håller på med. Nu håller jag på att sticka ett par raggsockor till R för han behöver flera. Jag har aldrig stickat raggsockor förr, och får för mig att det är svårt och komplicerat. När jag läser igenom beskrivningen jag har och då såklart hälpartiet blir jag helt konfys och undar hur f-n jag ska klara av det.
Men kloka mamsingen säger att det inte alls är svårt, men hon har haft fel förr, haha!Jag stickar med Svarta Fårets Freja Multi färg nr 910. Ibland är det jättesmidigt med garn som randar sig själv. Enfärgade raccsockor är väl ändå lite tråkigt, eller hur?
Men som sagt får jag se hur det går med hälen. Antagligen löser det sig ganska lätt och självklart när man väl håller på, men man ska inte läsa igenom beskrivningar innan man börjar utan ta en sak i taget.

Jag återkommer med hur det går, var så säker på det!

Och klarar jag inte av att sticka raggisar får mamsingen sticka raggisar till barnen. Fast jag borde ju klara det, jag har ju stickat andra saker tidigare som är mer komplicerade än ett par raggisar. Som mina fingervantar (de här och de här) exempelvis.


Nej, nu ska jag försöka göra nåt vettigt av min lediga dag!
Tjing!

Segt..

Det går lite lätt (läs: förbannat) segt med stickandet (och uppdateringen av bloggen). Jobbar sexdagarsvecka denna veckan, har min lediga dag idag. Jag borde plocka upp några flyttlådor så vi kommer någorlunda iordning det här året i alla fall.

Jag har inte kommit nånvart med pippitröjan, är som tidigare ungefär halvvägs med framstycket.Egentligen borde jag ta och göra ett rejält ryck med att packa upp lådor och kartonger så jag kan sitta och slappna av med stickningen, för det är vad jag behöver just nu känner jag. Jag vill verkligen sticka, men har inte samvete till att göra det när det ser ut som om en atombomb slagit ner här. Så jag fortsätter väl packa upp grejer istället helt enkelt.

Jag måste skaffa två avmaskningsnålar till (har lånat två av mamsingen på obestämd tid), jag behöver dem till Pippitröjan nämligen. Jag får nog springa in på Garnspecialisten nästa vecka nångång och köpa mig ett par. Det är ingen panik att skaffa dem än egentligen, eftersom jag i princip inte stickar nåt nuförtiden, men det har ju sina orsaker.

Nej, slutpladdrat för den här gången. Jag ska göra ett litet ryck med alla kartonger nu tror jag.

Livstecken

Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Jag jobbar och står i och flyttstökar samtidigt. Är helt slut som artist och orkar inte ens sticka, och är jag trött.

Men bara så att ni vet så lever jag, även fast det är dålig uppdatering här. Tror jag har stickat bara ett varv sen jag uppdaterade bloggen senast.

Jag återkommer när jag har mera ordning i mitt liv, jag lovar!
Hoppas dock på att det blir snart.

RSS 2.0